THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Thursday, 21 November 2013

INTERVIEW SPA

Hai semua.. pejam celik dah setahun sy mendiamkan diri kan,, 
Nak citer ni... Sy dpt panggilan utk interview pd hr ni la 21.11.2013,, 
Memang exited r citenyer dpt intebiu kkm.. masa dpn pon terjamin kann..


Tapi tulahh.. Candidate utk temuduga jururawat memang ramai gila,, 
bila tanya2 semua dah ada experience kerja.. 
Rasa down gila coz sy sorg jer yg xde pengalaman kerja as nurse..
Ok nk jd cite,, sorang2 dipanggil.. Sy dpt bilik B.. 
Memang saingan hebat2 yg dpt bilik nih..


Semua ade experience n pandai2.. mcm mane sy tw dorg pandai??
coz mase tggu giliran kitorang ad gk bincang ckit2 ap soalan yg akn dtanya..
hmm.. bile dorang kua bilik intebiu pon masing2 senyum.. semua kte ok.. boleh punya... kononnnn......



Giliran sy pon sampai r.. masuk2 dgn pnoh cnfident giler r,, Dorg pon nmpk ok..
So buat mcm base r.. perkenal diri.. Pengalaman kerja.. bla3...
Sampai time dorang tnye soalan.. 
Nak request kerja bhgian mane??




sy minat OT sbenanye tp coz tkt soaln mencabar sy ckp la suka emergency dept..
Tkjot dorg sy sbut er... (sbb sy ske bnde mncabar sy ckp kt dorg)
 trus bg soalan bpk susah...
hello.. da stahun sy tggl nurse bg r soalan snang kit...
tup3.. btubi2 soalan kne.. sy jwb die tnye.. jwb lg.. tnye lg.. jwb lg.. tnye lagi!!!




mmg gile r suasana dlm blk ktorg 2.. dh mcm nk bgdoh da ase,,
nsib bek sy pnyabr.. matron 2 mmg ganas.. care die suh sy klua pon kjam..


mmg 1 experience yg sgt xbest intebiu ngn kkm../
first intebiu ni.. kne kaw2 pnye.. 

Klua2 bilik jer semua tanye kenapa lama sangat dalam tu..???
"Kena tiawwwwww r citernyerrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!"
giler r.. tanak apply kkm ag.. 
dasat tol...


Tuesday, 11 September 2012

Running Man

 
yang aku minat!!!
 
 
yang jadi peneman tidurku!!!!
 
 
 
yang menemaniku tiap waktu!!!!!!!
 
 
yang comel n cute n very humorous!!!!
 
 
yang terbaek n comel + blank!!!!!
 
 
Running man!!!!
 
 
 
 
you all da best of da best!!!!!!

Sunday, 26 August 2012

Alkisahhh

Xtaw dari mana dia dpt cter nih.. Yg penting mmg xmsk dek akal r law dipikir2 blk.. Aku bukan nk mengaibkan cuma nk berkongsi cerita yg xmasuk akal nih.. Mengenai siapa?? wallahuakhlam..
Aku taw la dia penulis novel tp xsangka imaginasi dia smpai tahap xdpt beza mana kenyataan n mana khayalan. Oklah aq nak mulakn perkongsian nih tok korang. Korang bce pon msti xkn percaye koz aq pon xpercaye gak si pencerita 2.

Nak sebutlah kesah.. Si A mempunyai sepuluh orang adik beradik. Dia anak yg ke-6. Dia seorang yg sgt ceria pd awalnya. Byk kwn. Mke pon cntik. Pandai lak 2, blaja smpai master. Tp syg, dugaan kerjanya yg berlambak menyebabkn dia berputus asa dlm hdp. Dia mula mls mencari rezeki. Dia anggap duit simpanan dia semasa bekerja sebagai bendahari pentadbir kewangan da cukup agaknya tok menyaranya seumur hdp. Dia mengurung diri dlm rumah n akhirnya depress. cpt mrh. cpt mengamok. Sampai ibu bapanya pon dihalau dr rmh. Ble da depress mcm2 bole jd an. So semua adik beradiknya menganggap dia da gila sedangkan dia hanya tertekan dengan hidupnya yg berhutang kerana sudah berhenti kerja. Keretanya juga ditarik. Dia lebih tertekan apabila mempunyai keluarga yg tidak mengambil endah mengenai dirinya. Xmenolongnya disaat dia memerlukan wang. Akibatnya tiada siapa mahu bertegur dan bercakap dengannya. Usianya makin lanjut. Duit simpanan mkin kurang, bdn xterurus kerana tertekan. Rumah mkin bersepah menyebabkan dia makin tertekan dan mengunci dirinya dlm rumah dn tdk mahu bergaul ngan sesiapa. dgr saja bunyi kereta dr jaoh tros menutup lampu dn mnyembunyikan diri dlm rumah. Si A mempunyai ank buah yg ramai. Dia amat menyayangi anak2 buahnya. Setiap kali raya anak buahnya akan menjenguknya dan apabila yakin ank buahnya dtg baru dia membuka pintu dan mempelawa mereka msk. Ank buahnya hanya tahu desas desus yg mengatakan Si A sudah gila dan sering mengamok. Tatapi pabila ank buah dtg menjengoknya ank buah tersedar byk rahsia yg Si A sembunyikan rupanya. Si A mengadu nasib hanya pd ank buahnya. Desas desus yg org sebarkan hanya khabar angin yg sengaja diuarkan bg menyakiti hati Si A. Ank buahnya melihat luar dn dlm keadaan persekitaran Si A amat tdk terurus. Si A mengatakan ketiadaan wang yg menyababkan dia menjadi begitu. Tiada siapa yg ingin membantunya. Masa lapangnya hanya diisi dgn menjahit kerana itu adalah hobinya sejak kecil. Si A akhirnya mengaku Asnaf dan memohon zakat slps dinasihati. Alhamdulillah zakat menolongnya dgn membekalkan duit bulanan beserta beras dan gula. Hidup Si A makin pulih, makin terurus dan mkin sihat. Zakat menyediakan kursus bg sesiapa yg asnaf untuk memajukan diri. Si A mula berkecimpung dlm bidang penulisan novel kerana berura-ura bahawa dia sudah menyiapkan 2 buah novel selama dia berada di rumah. Ank buahnya amat gembira akan peningkatan dirinya dan menyokong 100% apa yang ingin dikejar Si A. Sedang Si A dan ank buah bercerita, kisah rahsia keluarga yang selama ini tidak pernah disebut atau tidak pernah wujud sebenarnya, telah dibongkar Si A. Si A mengatakan ke 10 adk beradiknya semua adalah adk beradik tiri!!! Bagaimana boleh terjadi sedangkan semua nama dibinkan dengan nama yang sama! Si A mengatakan hanya dia seorang ank kandung kepada atok dan nenek ank Buahnya. Si A mengatakan bahawa sebenarnya lg 9 adk beradiknya adalah hasil benih lelaki laen dan setiap seorang mempunyai ayah yg berbeza-beza. Ank buah berfikir apa yang Si A cuba nak sampaikan.Apakah dia cuba memecahbelahkan keluarganya sendiri?? Si A berkata lg bhawa perkara terbongkar ketika akak sulungnya bernikah dan di binkan dengan Abdullah kerana ayahnya adalah orang yang tidak diketahui. Akaknya tidak mahu berkahwin tetapi bakal suaminya tetap mahu berkahwin dn menerimanya seadanya. Begitu juga adik beradik laen dibinkan dengan Abdullah semasa akad nikah! Dia mengatakan ayahnya tidak subur kerana sudah 6 thn berkahwin msh tdk mmpunyai ank. Akhirnya atas persetujuan kedua belah pihak mereka memanggil org laen untuk mencipta ank seterusnya menjadikan ank itu ank kedua ibu bapanya yg sah berdaftar. Adakah memang org dulu beragama sedimikian? Betulkah perkara begini wujud?? apa pendapat anda?? Rasanya dia hanya berhanyal semasa memikirkan idea novelnya.. X gitu??

Mr Muscle Jongkok Hyung



Hehe.. Saper dia nih?? abg aku r sape g. Ok Jong Kook sebenarnya slh seorang ahli pasukan Running Man. Alaa cerita variety show yg kelakar 2 xkn korg xtaw kot. Law xtaw t ade mase aq cter ek.
Ok nak jd ctenye Jong Kook adalah org yg plg kuat n bijak antara semua para running man. Sebabnya is.. Muscle yg kembang n mantop beserta iQ yg tggi larhh.. Bdn sasa bak badang 2.Jgn men2. ok sebelom aq merapu g bek korang layan je biodatanyerr k..

Kim Jong Kook
Born(1976-04-25) April 25, 1976 (age 36)
OriginBusan, South Korea
GenresK-pop, trot, Ballad
OccupationsSinger
Years active1995–present
LabelsCJ Music 2001-2006,
Mnet Media 2007-2008
101 Entertainment 2010-2011
JK Entertainment 2011-present
Associated actsTurbo, Mighty Mouth, SG Wannabe, Soya, Haha, Gary


Ok law korang nk taw Jong Kook start cmner meh aq nak cter kit kat cni ea.
Kim Jong Kook msk industry musik Korea pd 1995 dlm group Turbo, n sgt famous. 2001, jd solo lak. Lagunyer memey hits2 too. Muscle lak... perhh.. yg terbaek dlm K-pop coz dia rajin angkat berat. ape org kate. "weight training" ek..pape jea yg pnting dia memey kuat.



hmm.. tp kuat2 dia pon leyh jtoh skt aw.. nak taw lebih lanjot ni r cternye.. (layannn)


On August 27, 2010 Kim Jong Kook received a lumbar microdiscectomy back disk surgery at Seoul’s Kwan Ahk Goo Chung Ryong Dong Kangnam Choice hospital. Kim Jong Kook’s management company, 101 Entertainment, stated, “Kim Jong Kook carried on with his daily activities without knowing that he had a ruptured disk. He did feel pain, but didn’t think much of it, and he endured his condition with painkillers while filming SBS Running Man.



tgk.. law korang yg da slalu tgk Running Man mesti korang xpcaye an yg dia skt. Padahal die kuat 2.. byk tenaga die abes kt running man tp dia bole thn skt dia. memey aq tabikk r...









Wednesday, 11 July 2012

My Haha (Running Man)



Hai Assalamualaikum kamu semua.. Hari ini kak Sara nak bg korang info pasal Haha (Ha Dong Hoon) yang menyertai rancangan Running Man tu ea.. Jgn risau sorang2 akan Kak Sara ceritakan ea.hehe (akak la sgt)..
Ok kat bwh nih ade Biodatanyer.. Silalah baca ea..







English Name :  Ha Dong Hoon HaHa
Revised Romanization : Ha Dong HoonHaha
McCune Reischauer : 
Ha Dong-hunHa-ha
Pseudonym (Nickname) : Haroro, Harad Pitt

Date of Birth : 20 August 1979
Blood Type : B
Height : 168 cm
Weight : 70.5 kg

Status : Single
Education : Daejin University Theatre and Film Course Graduated, 
                     Dongdae College Masters Course
Occupation : Singer, Rapper, Dancer, Comedian, Actor, Presenter
Start active : 2001 (Hip Hop Style - "Jikiri")
TV Program Related :

  • 2010: Running Man
  • 2010: Haha-Mong Show
  • 2009: X-man
  • 2008: Music Bank
  • 2007: Yi San
  • 2005: Rainbow Romance
  • 2005-2008: Infinite Challenge
  • 2002-2003: Nonstop



 
 
 
 
      Movie :
  • 2006: Holy Daddy
  • 2006: Who Slept with her
  • 2006: My boss, My teacher
  • 2005: Love in magic           
 
 
 
Da taw kan. Ok ape g ea nak gtaw korang..Emm.. Nanti2 r.. bz nih

Monday, 9 July 2012

My Kang Gary Oppa



Mesti korang xkenal an sape dia nih.. Korang akan kenal jejaka nih law korang tgk cte Running Man yang sedang hangat menjadi ikutan sekarang. Nak gelak pai sesak nafas tgoklahh running man ea.. ok, Law korang sumer nak tau sebenarnye nama sebanar jejaka macho ini ialah Kang Gary. Camne aq kenal?? As usual la xkan korang xtaw jejaka macho ini pernah menjadi kekasih hati aku. Aq xberdaya nk mengagihkan cintaku yg suci ini so terpaksalah melepaskan insan yg aku kurang cintai ini.. hehe. Ok malas r nak bermadah helah segala.. Korang layan jea profile n kisahnya...





Birth Name: Kang Hee Geon/Gun
Stage Name: Gary
Nickname: Monday Boyfriend (Jihyo's Boyfriend), Peaceful Gary, Calm Gary, Go Straight Gary, Gae-cholas Cage
Birthdate: February 24 1978
Blood Type: A
Height: 174cm
Weight: 70kg
Occupation: Rapper
Year Active: 1999 (1st Album LeeSsang)







TV SHOW/Movies:
2005 - April Snow (cameo role)
2008 - Dachimawa Lee (cameo role)
- Infinity Challenge (guest - Rowing special episode & episode 263)
2010 - Running Man

 Awards:

  • 2011 MNET Asian Music Awards (Best Rap Performance - Won)
  • 2011 MELON Music Awards (Top 10 Artist - Won)
  • 2010 SBS Variety Star Awards - Song Joong Ki, Lee Gwang Soo & Gary
  • 2009 MNET Asia Music Awards (Hip Hop Artist of the Year)
  • 2009 MNET Asia Music Awards (Music Video of the Year - Nominee)
  • 2009 MIAK Golden Disc Awards (Album of the Year - Nominee)
  • 2009 MIAK Golden Disc Awards (Rap/Hip Hop Artist of the Year - Nominee)
  • 2009 Cyworld Digital Music Awards (Best Collaboration of the Year - Nominee)
  • 2007 MNET KM Music Festival (Song of the Year - Nominee)
  • 2007 MNET KM Music Festival (Music Video of the Year - Nominee)
  • 2007 MNET KM Music Festival (Hip Hop Artist of the Year - Nominee)
  • 2005 Korean Music Awards (Hip Hop/Rap Song of the Year - Nominee)
  • 2003 MNET Music Video Festival (Hip Hop Artist of the Year - Nominee)
  • 2002 MNET Music Video Festival (Hip Hop Artist of the Year)




Facts:
- He and his friends Jang Woo Hyuk & Moon He Jun auditioned the Legendary Pop Group in the 90s, H.O.T, after that Lee Soo Man (SM Entertainment CEO) personally called them up to sign up with SM. Gary had no choice but to turn down the offer, It turns out that he was scheduled to enter at that time. One year later, he saw Jang Woo Hyuk and Moon Hee Jun debuted as a members of H.O.T.

- He owns a Restaurant
- He can't sleep with his clothes on
- He was an amateur boxer
- He skilled at Money Counting, Boxing, Nunchuks, Pal Dan (WuShu), Martial Arts & Writing Lyrics
- He used to perform at the Lotte World, and he was the winner in a dance competition. *Episode 9 RM - he showed the newspaper that he won the competition 15 years ago*
-He and Gil used to be the members of X-Teen.



Thursday, 5 July 2012






Awak semua nak tahu xpasal laki sy yang pertama. Sebenarnya Kim Hyun Joong 2 laki saya yang kedua selepas Bi Rain. Ohh.. Mesti korang da lupa pasal Rain kan coz die nak concentrate ngan rumah tgge kitorang so die da mls nk berkecimpung dlm dunia penoh populariti ini. Ok sikit2 cukup la ea.




Ni pasal My Bi Rain (Jung Ji Hoon)
salam perkenalan
  
Birth Name: Jung Ji Hoon
Stage Name: Rain, Bi, Bi Rain
Birthday: June 25, 1982
Profession: Singer, recording artist, dancer, actor, model and designer.
Height: 185 cm
Weight: 74 kg
Blood Type: O
Hobbies: Watching movies, listening to music, collecting shoes
Education: Kyung Hee University – Post Modern Music Department
Favorite Maxim: Endless Efforts, Endless Endurance, Endless Modesty
Favorite Genre: R & B, hip hop, funky
Favorite Color: White & Black
Close Stars: Gong Hyo-Jin(actress), Kim Tae-Woo of god (boy band), Lee Gi-Chan (singer)
Favorite Actor: Charlie Chaplin, Han Seok Kyu
Favorite Singer: Michael Jackson, Janet Jackson, Usher

Ok itu sahaja sedikit maklumat yg aku nak tonjolkan tok korang.. jgn nak lebih2 haa....



Ok sekarang korang mesti tertanya-tanya kan apa yang Jung Ji Hoon buat sebelum jadi artis terkenal. Hmm.. Law korang nk taw aq citer r sedikit sebanyak yg aq taw law korang tanak taw pon xpe aq nak citer gak koz beliau adalah lelakiku yang paling kusayangi antara lelakiku yang lain..hehe..



Sebernarnya kalau korang nak taw laki aq nih seorang yang pendiam n pemalu masa budak dulu n tinggal dgn ibu bapa serta adiknya Jung Hanna berdekatan ngan Yonsei University. Even my Bi ni pemalu, tp die ade msuk gak satu persembahan tok talent show dak sekolah menengah n kat situ lah die perasan yg die nih minat sgt nak menari. Tp memandangkan Bi asek ralit ngn tarian n asel practise menari jer die xdpt balance ngan pelajaran die so die dpt mrkah yg rendah mase peperiksaan Penilaian Menengah Rendah.








Even die xminat belajar die teroskan juga ngan tarian sebab minatnya cenderung ke arah tarian n Bi teros masuk ke High School of Arts tok teros mengejar impiannya. Ok then lg skali die minat menari je xminat belajar so die byk kali akan ponteng kelas.hehe. Same cam aq.. Pada tahun 2000 cian my Bi coz kehilangan ibunya yg tercinta disebabkan Diabetes.Dalam tahun yang sama juga lah Bi dilatih jadi trainee untuk JYP Entertainment dibawah producer Park Jin Young. Hmm..






Mesti korang xtaw an da byk kali sebenarnye Bi g audition tok jd penyanyi n penari but sumenyer kene reject. Nak taw x sebab ape? Sebab Bi xde penampilan yang menarik n xde KELOPAK MATA!! Memang aq bengang pasla nih. Bakat xde kene mengena ngan paras rupa. Haduii.. Cian My Bi an. Tp nasib baeklah yg sedar bakat Bi ialah Park Jin Young coz die da tgk Bi boleh menari dalam sejam tanpa berhenti. Bi akhirnya memulakan cariernye dgn jd backup dancer. Ok la 2 an.. Puhhh.. Penat citer..




Ape lagi.. Pasal kerjaya n award sume?? Xpayah nak ulas dgn lanjut r.. Banyak sgt kot.. Nanti2 law aq ade mase aq citer g k.. Kang korang lak Boring.. Setakat ni jer jgn tamak aaa... Ok tata

Wednesday, 4 July 2012

Kim Hyun Joong Tersayang







Ok serius korang sumer mesti xtaw g kan pasal bf aq ni. So hari ni aq ambil kesempatan dengan masa yg belambak nih tok memperkenalkan kekasih hatiku ini ea. hehe
Korang mesti kenal kan berdasarkan name die. Bf aq nih Penah berlakon Boys Over Flowers dan Playfull Kiss. haa.. Mesti kenal da kan. ok. Korang bertuah sebab aku tahu semua pasal die n aq sudi kongsi pada korang sume. Law x korang xkan tahu law aq xcite kan..hehe. ok la tanpa memanjangkan karoot hamba, hamba ingin memulakannya ea,,

Bodata of my Hubby..

Background information
Birth name: Kim Hyun Joong
Born(1986-06-06) : 6 June 1986 (age 26)
: Seoul, South Korea
Origin: South Korea
Genres: K-pop, J-pop, Dance, R&B
Occupations: Singer, Actor, Model, Dancer, MC
Instruments: Guitar, Bass, Piano, Drums, Violin
Years active: 2005 – Starting
Labels: DSP Media (2005–2010)
: KeyEast (2010–present)
: Warner Music Taiwan
(2010–present)
: United Asia Management
(2011–present)
: Delicious Deli Records/Universal Music Japan
(2011–present)
Associated act: SS501







Lagu Dicipta Untukku..

Thank You, Break Down, Lucky, Marry Me, Kiss Kiss n Heat..






Seperti yang korang tahu bf aku ni entertainer Korea yang paling famous taw.hehe.. Dia jd leader Boyband SS501 time first masuk dunia selebriti ni. Dalam Boys Over Flower korang akan kenal die sebagai Yoon Ji Hoo @ 2009. 








Hmm.. Dia menang Best Actor Award at the Seoul International Drama Awards 2009, dan Popularity Award at the 45th PaekSang Arts Awards. cayalahh.. Hebat kan.At 2010 plak my bf nih berlakon jd Baek Seung Jo dlm Playfull Kiss pulak. Memang ncem kot dier dlm cte 2. Lg2 time rmbut da pendek..grr.. Geram aq tgk..hehe






Memang xde yg lg hebat dr die r nak jd citer..hehe (sembang lebat) .. Ok byk lg info aq nak kasi tp disebabkan bf aq ni nak privacy so aq diamkan dulu,, ok.. 2 je yg korang bole tau. Yg len rahsia kami berdua. Jgn marah..huhu